Vragenvuur met Floris Evers

De sportmonoloog van Floris Evers

Op zaterdag 2 en woensdag 6 mei stond Sportmonologen in de totaal uitverkochte Kleine Komedie in Amsterdam. Tijdens deze twee succesvolle avonden schitterde onder andere inmiddels voormalig hockeyer van Amsterdam en Nederland Floris Evers op de planken. SportsSpeakers stelde Floris de volgende vragen over deze avond:

Hoe beviel het om afgelopen woensdag voor een volle Kleine Komedie te staan?
Dat was vanzelfsprekend een schitterende ervaring. De Kleine Komedie is samen met Carré het mooiste theater van Amsterdam. Ik vond het dan ook bijzonder om op het podium te staan, terwijl er 500 mensen een kaartje hadden gekocht. Zeker aan het einde van mijn monoloog kreeg ik kippenvel. De uitverkochte zaal zong uit volle borst het Wilhelmus mee.

Wat was voor jou de belangrijkste reden om mee te doen aan Sportmonologen?
Persoonlijk vind ik het leuk wanneer mensen het verhaal te zien krijgen achter een performer. Of dit nu een sporter, CEO, muzikant of een andere tak van sport is. Uiteindelijk spelen we allemaal een rol in deze maatschappij en wanneer de maskers af gaan zijn we allemaal ‘mens’’, met onze twijfels en zekerheden. Ik heb het voorrecht gehad om twee keer deel te nemen aan de Olympische Spelen en een wereldreis te maken. Wanneer ik echter op het podium sta probeer ik mijn verhaal ook te laten overkomen bij mensen die niet die ervaringen hebben gehad, maar zich wel zelf herkennen in de ervaringen waar ik tegen aan ben gelopen.

Welke sportmonoloog van de andere voormalig topsporters greep jou persoonlijk het meest en waarom?
De zaterdag editie heb ik niet gezien en hier kan ik dus geen uitspraak over doen. Ik vond alle sportmonologen op ieder eigen wijze zeer de moeite van het zien en luisteren waard. Als ik moet kiezen dan kies ik voor Pedro van Raamsdonk. Waarom? Hij genoot zichtbaar zelf van zijn optreden en sprak vanuit zijn hart. Ik vond zijn authenticiteit prachtig.

Sprekers in dit artikel