Vragenvuur met Esther Vergeer

Interview met Esther Vergeer

Zevenvoudig Paralympisch kampioen tennis Esther Vergeer is op zaterdag 2 mei te bewonderen in De Kleine Komedie in Amsterdam. Wij stelden Esther de volgende vragen over Sportmonologen:

Wat kunnen de bezoekers van jouw sportmonoloog verwachten?
Het is een korte inkijk in mijn leven als topsporter, maar ook in mijn leven na de sport. Het volle vertrouwen waarmee je een gouden medaille wint, maar ook de onzekerheden die soms toeslaan als je op punt staat een groot toernooi te winnen. Vragen die me bezig houden en me dwingen los te laten, en dat is moeilijk voor een controlefreak zoals ik.

Is de spanning op het toneel te vergelijken met de spanning van het spelen van een tenniswedstrijd?
Die spanning is wel te vergelijken. Je weet dat je op een bepaald tijdstip moet vlammen. Maar hoe gaat het publiek/tegenstander reageren. Wat is zijn/haar plan en kan ik genoeg putten uit de ervaring die ik heb om een goede wedstrijd neer te zetten. De kick die het geeft na vijftien minuten op het podium, is ongeveer te vergelijken met een winst van een groot toernooi

Van wie zou jij graag een sportmonoloog willen horen en waarom?
Ik zou graag die van Erben Wennemars willen horen. Ik denk namelijk dat het soms moeilijk te volgen is wat er allemaal in zijn hoofd omgaat. En dus als je daar een inkijkje in kan krijgen dan kan dat niet anders dan heel bijzonder zijn!

Kun je in twee zinnen beschrijven waarom bezoekers naar De Kleine Komedie moeten komen op 2 en 6 mei?
Ik ben ervan overtuigd dat het heel gaaf is om dicht bij de sporters te komen. Je krijgt een kleine maar intense inkijk in hun leven hoe mooi, verdrietig, pijnlijk of gaaf het ook kan zijn.

Sprekers in dit artikel