Terugblik met ARAG op de ‘online’ dag van de scheidsrechter

Op 14 september organiseerde ARAG in samenwerking met de KNVBDe dag van de scheidsrechter’. Toen het duidelijk was dat er een normale seizoenstart kwam in het voetbal, ging de aandacht voornamelijk uit naar spelers en clubs. Maar zonder scheidsrechter geen voetbal. Daarom dat ARAG besloot om op een leuke manier, alle scheidsrechters in Nederland wat extra aandacht te geven.

Topscheidsrechters Kevin Blom, Danny Makkelie, Jeroen Manschot en Shona Shukrula gingen het gesprek aan met Helene Hendriks en Hugo Borst. Ze gingen in op diverse thema’s in het vak als scheidsrechter. Ook konden de kijkers zelf vragen insturen die tijdens de online uitzending werden behandeld. Volgens ARAG is COVID-19 niet de reden geweest dat ze er een online event van hebben gemaakt. Om elke scheidsrechter in Nederland de kans te geven om mee te kunnen kijken was een online uitzending de meest logische keuze. Uiteindelijk hebben in totaal zo’n 1.000 mensen meegekeken met de livestream. Door de mogelijkheid van het stellen van vragen ontstond er alsnog veel interactie tussen de scheidsrechters en kijkers.

Hoe kijken jullie terug op dit event?

“Het is enorm goed bevallen, vooral het gemak van opnames in een kant-en-klare studio. We hebben wel vaker online events georganiseerd maar het opbouwen van een studio op je eigen locatie kost veel meer tijd. Nu we dit in een studio hebben gedaan, konden we ons gewoon focussen op de inhoud van het programma. De reacties van de kijkers waren in ieder geval zeer positief. Het hele event werd gemiddeld met een 8 beoordeeld. We mogen dus terugkijken op een hele geslaagde dag.”

Sprekers in dit artikel