Spreker Uitgelicht: Dirk Zeelenberg

Hij is ondernemer, acteur, spreker, schrijver, dagvoorzitter, trouwambtenaar en vader. Is er iets wat Dirk Zeelenberg niet bezig houdt? ‘Nou, met sport ‘bezig zijn’ is wel een groot woord, tenzij je fietsen naar de supermarkt sporten noemt. Ik ben meer een levensgenieter in de zin van lekker eten in plaats van sporten!’

Als sprekersbureau met het grootste aanbod sprekers uit de sport, vragen wij toch even door naar Dirks voorkeuren op sportgebied. De acteur mag dan geen sporter zijn; hij kan wel genieten van sport. Voetbal is zijn favoriet: ‘Ik kan er zo van genieten als heel Nederland uit huis trekt om samen voetbalwedstrijden te kijken in cafés en restaurants. Daarnaast vind ik het nog leuker doordat mijn zoontjes er zoveel plezier in hebben. Elke zaterdag sta ik langs de zijlijn om hen te aanschouwen.’

Dirk Zeelenberg omschrijft zijn eigen jeugd als ‘niet bepaald een succesverhaal’, de titel die ook zijn autobiografische boek draagt. ‘Ik heb aan den lijve ondervonden hoe het is om keer op keer afgewezen te worden. Mijn carrière ging niet zonder slag of stoot en daar ben ik alleen maar sterker door geworden. Het is een kunst als je je leven kan relativeren, en ik geloof dat ik daar goed in ben.’ De acteur wist hoe om te gaan met tegenslagen; na afgewezen te worden op de toneelschool zette hij door. En toen kwam tv-serie Divorce.

‘In ben in het schrijverswereldje gerold en ben dagvoorzitter en gastspreker geworden door het succes van Divorce. Mensen waren klaarblijkelijk benieuwd naar mijn verhaal. Ik ben de enige die mijn verhaal eerlijk kan vertellen, dat vind ik heel belangrijk. Het is een herkenbaar verhaal dat als motiverend wordt ervaren. Met passie, een dosis vol humor en creativiteit breng ik dit graag over op anderen.’

Zijn passie voor het sprekers vak bleef niet onopgemerkt en al snel rolde Dirk Zeelenberg de volgende uitdaging in. ‘Het trouwen ben ik vrij snel en simpel ingerold. Ik kreeg een verzoek van een bakkerspaar, dat het hen zo leuk leek als ik hun ceremoniemeester zou worden. Daar hoefde ik niet lang over na te denken: JA NATUURLIJK! Wat een fantastische aanvraag was dit. Daarna ging het balletje snel rollen.’

Niet alleen als trouwambtenaar, ook als spreker, dagvoorzitter en ondernemer werkt Dirk volgens het zelfde principe. ‘Je moet overal vol voor gaan, geloven in wat je doet. Zo werkt het ook in het bedrijfsleven. En als je er niet in gelooft, dan moet je doen alsof.’ Daar komt toch weer de acteur naar boven.

Wil jij gemotiveerd worden door het inspirerende verhaal van Dirk Zeelenberg? Zijn kwaliteiten beperken zich niet slechts tot het presenteren van een goed verhaal. Dirk verzorgt ook graag het dagvoorzitterschap voor jouw bijeenkomst. Neem contact op voor de mogelijkheden.