Maak kennis met… Ruby!

In de “Maak kennis met” blog stellen we je voor aan Ruby. Ruby is onze nieuwe commercieel medewerkster en gaat het team van SportsSpeakers ondersteunen.

Hoe ben je bij SportsSpeakers terecht gekomen?

Ik werkte hiervoor bij een horeca uitzendbureau in Amsterdam, waarbij ik verantwoordelijk was voor de personeelsvoorziening bij horecagelegenheden en evenementen in Noord-Holland. Na twee mooie jaren werd het tijd voor een nieuwe uitdaging. De motivatie en het doorzettingsvermogen van sporters heb ik altijd al heel interessant gevonden. Toen kwam ik in contact met House of Sports, een plek waar een enorme sportersmentaliteit heerst. Na diverse gesprekken kreeg ik uiteindelijk het positieve bericht dat ik aan de slag mocht bij de afdeling SportsSpeakers.

Welke positie heb jij binnen het SportsSpeakers team?

Ik ben werkzaam als commercieel medewerker bij SportsSpeakers.

Welke sport beoefen je zelf?

Vanaf jongs af aan heb ik diverse sporten beoefend zoals tennis, crossfit, boksen, dansen, turnen en paardrijden. Op dit moment probeer ik op zondag samen met mijn hockeyteam drie punten binnen te slepen. Daarnaast sta ik doordeweeks veel in de sportschool. Ook kijk ik elk jaar uit naar het moment dat ik mijn ski’s weer in mag pakken om te vertrekken naar de mooie Oostenrijkse bergen.

Wat maakt werken bij SportsSpeakers zo leuk?

Ik ben recentelijk gestart bij SportsSpeakers en er zijn twee dingen overduidelijk waarom het werken hier zo leuk is; het team en het contact met de sporters en klanten. Vanaf dag één werd ik warm ontvangen en merkte ik direct dat ik in een enthousiast, gedreven, jong en hardwerkend team werkzaam ben waarbij ook veel gelachen wordt. Daarnaast werk je veel samen met de andere afdelingen binnen House of Sports en kan je het gerust een grote House of Sports familie noemen.

Daarnaast heb je nauw contact met de sporters en de klant. Door het nauwe contact met de sporters en het bijwonen van hun presentaties bouw je echt een band op en word je geïnspireerd door hun verhalen. Ook heb je nauw contact met de klant om advies te geven over welke sportpersoonlijkheid het beste past bij hun evenement of bijeenkomst. Het geeft een kick als je samen met je team de juiste match hebt gemaakt.

Maar ook leer ik meer over de Belgische markt, door het zusje van SportsSpeakers, namelijk SportSpreker. SportSpreker biedt ook veel inspirerende sprekers aan als Luc Nilis, Evi van Acker en Aster Nzeyimana.

Waarom een SportsSpeaker?

In mijn ogen is het heel nuttig, maar vooral ook heel interessant om een SportsSpeaker uit te nodigen. Sporters hebben een uniek verhaal wat zij vol passie kunnen overbrengen. Daarnaast hebben sporters veel lessen geleerd over doorzettingsvermogen, omgaan met tegenslagen, doelen stellen, grenzen verleggen, teamwork en vooral motivatie. Er kan overduidelijk een vertaalslag worden gemaakt tussen topsport en het bedrijfsleven. Door het verhaal van de sporters word je meegenomen in deze motivatie en zie je het bedrijfsleven eens door een andere bril met als doel hieruit lessen te halen voor jou persoonlijk en voor jouw team.