Radmilo Soda Koffietijd

Koffietijd

Vanochtend was Radmilo Soda samen met Ard Schenk te gast bij Koffietijd op RTL 4 om te praten over zijn boek ‘Seniority’, maar ook over zijn rol als figurant voor de Nachtwacht360. Fotograaf Julius Rooymans en modeontwerper Hans Ubbink sloegen de handen ineen om het beroemde schuttersstuk van Rembrandt van Rijn opnieuw te maken, met de titel Nachtwacht360.

“Het was een bijzondere ervaring. Zij kwamen opeens mijn studio binnenlopen en zeiden dat ik op Rombout Kemp leek van de Nachtwacht. Uiteindelijk is iedereen los gefotografeerd, dus ik moest echt poseren. Ze hebben alles uitgerekend om precies dezelfde hoek te krijgen in de foto. Het was echt een leuke ervaring.” Aldus Radmilo.

Ook praatte Radmilo en Ard samen over het boek ‘Seniority.’ Het boek gaat over sportief, gezond en gelukkig ouder worden. Radmilo vertelt over zijn motivatie voor het schrijven van dit boek. “Kijk ik word ook een dagje ouder en je wil ook wel een beetje weten voor jezelf hoe je gezond kan blijven als je ouder wordt. Ik weet veel uit het vak, maar je wil ook dingen weten vanuit de wetenschap en ervaringen aanhoren. Heel veel mensen weten nog niet voldoende over de verouderingsprocessen. Dat was mijn uitdaging, wat weet ik van het verouderingsproces, wat kan ik daaraan doen en hoe kan ik daar mensen bij helpen.”

Balans

Ard Schenk vertelt over het moment dat hij niet meer in balans was, wat onder andere leidde tot een herseninfarct. Radmilo laat weten dat het door het hebben van balans in je lichaam dit zeker voorkomen kan worden. “Het is niet alleen maar bewegen, maar het is bewust worden van het feit hoe je omgaat met stress, wat eet je, hoe slaap je, hoe beweeg je. Al deze elementen zorgen ervoor dat je in balans bent. De elementen zorgen ervoor dat je ook voldoende rust neemt om weer goed te kunnen sporten of om in het dagelijks leven activiteiten te kunnen doen. Als je alleen maar blijft gaan, wordt het gewoon te veel.”

“Een mens heeft ook een uit knop, dat vergeten mensen wel eens. Alle ballen hooghouden, houdt niet iedereen vol” laat Ard weten.

Er zijn ook genoeg mensen die een beperking hebben met bewegen, misschien willen de benen of armen niet meer. “De wetenschap geeft eigenlijk aan dat je je hersenen altijd moet blijven uitdagen. Elke beweging, maakt niet uit hoe groot de beweging is, stimuleert de activiteit van je hersenen. Dus als we achterover zitten en weinig bewegen is het eigenlijk al afgelopen” laat Radmilo weten. Benieuwd naar het hele interview met Radmilo en Ard? Het interview is via deze link terug te kijken.

De demo van het boek is via deze link te lezen.

Radmilo en Ard zijn via SportsSpeakers allebei in te zetten voor een presentatie waarin zij onder andere spreken over het sportief, gezond en gelukkig ouder worden. Meer informatie? Neem contact met ons op.