NK Afstanden in Thialf: Erben Wennemars aan het woord

Tussen kerst en oud en nieuw wordt er in Thialf traditioneel geschaatst om de Nederlandse titels tijdens de KPN NK Afstanden.

Erben Wennemars vertelt ons over dit schaatsevent!

+ALT Erben Wennemars
20-01-2007 SCHAATSEN: ISU WERELDKAMPIOENSCHAP SPRINT:HAMAR
Erben Wennemars in actie op de 1000 meter
Foto: Soenar Chamid
Unieke sfeer

“De sfeer in Thialf is geweldig. Afgelopen wereldbekerwedstrijden zat het stadion helemaal vol! Ondanks dat het een na-Olympisch jaar is, was het net zo druk als tijdens het Olympische jaar terwijl je zou verwachten dat er minder aandacht voor zou zijn. Dat maakt de sfeer fantastisch. Het was twee dagen volle bak. Er werd hard gereden, er werden baanrecords gereden en de prestaties gingen maar door. Dat vind ik mooi. Ik vind het belangrijk dat we niet slechts één keer in de vier jaar aandacht aan het schaatsen geven.”

Nieuwe generatie

“Wat ik heel mooi vind, is dat we een aantal Olympisch Kampioenen hebben én ook gelijk de nieuwe generaties. Je hebt dan de oude tegen de nieuwe generatie, Sven Kramer tegen Patrick Roest, Kjeld Nuis tegen Thomas Krol en Ireen Wüst tegen Antoinette de Jong. Het mooie hiervan is de onderlinge strijd en dat drijft het niveau alleen maar omhoog.”

+ALT Ireen Wust
16-02-2014 SCHAATSEN: XXII OLYMPIC WINTER GAMES SOCHI: SOTSJI
Ireen Wust (TVM Schaatsploeg) in actie op de 1500 meter
Foto: Soenar Chamid
Onverwachte resultaten

“Ik denk dat met name de nieuwe generatie dames voor mooie, en misschien onverwachte, resultaten kunnen gaan zorgen. Joy Beune en Jutta Leerdam zijn sprankelende nieuwe meiden. Ondanks dat Esmee Visser al een keer Olympisch Goud heeft gewonnen, is zij nog steeds erg jong en zal zij ook nog kunnen verassen.”

Spannende races

“Het duel op de 1500 meter mannen tussen Kjeld Nuis en Thomas Krol gaat een duel worden waar ik naar uitkijk. Ook op de lange afstand zal de 5 kilometer tussen Sven en Patrick spannend worden. Dat zijn de grote namen. Daarnaast is het ook heel interessant dat dit allround kampioenschap niet alleen kwalificatiewedstrijd is, maar ook een titelwedstrijd. Dat geeft iets extra’s, dat is mooi.

In Thialf zie je deze winter alle nationale toppers. Het is écht een beleving om in Thialf te komen kijken. Het ervaren van een live schaatswedstrijd is zo anders dan op tv. De snelheid die je op tv ziet is niet in verhouding tot het stadion.”

Sprekers in dit artikel