Nieuwe sport als gevolg van innovatie!

Innovatie en sport zijn onlosmakelijk van elkaar verbonden. Er is zelfs een compleet nieuwe sport ontstaan als gevolg van innovatie.

Innovatie en sport zijn onlosmakelijk aan elkaar verbonden. Vrijwel elke sport heeft er mee te maken!

Denk bijvoorbeeld aan de klapschaats die in 1980 werd ingevoerd. De schaatsers konden hierdoor een stuk harder rijden!  Of aan de Video Assistant Referee in het voetbal, die op het WK in Rusland voor het eerst echt werd gebruikt en belangrijk was op cruciale momenten in wedstrijden waar mensen over de hele wereld naar kijken. Door innovatie wordt sport sneller, spectaculairder en naar een hoger niveau getild.

Innovatie

Een enkele keer komt het voor dat er een volledig nieuwe sport ontstaat als gevolg van innovatie. Electronic sport, beter bekend als Esport, is hier een voorbeeld van. Esport is de term die gebruikt wordt voor het competitief spelen van games.  Esports is een sport die zich al een aantal jaar ontwikkelt. In 2008 werd de overkoepelende organisatie IeSF opgericht. Zij organiseren onder andere de wereldkampioenschappen van de verschillende games. In Nederland is Esport vooral bekend in combinatie met de game ‘FIFA’, een voetbalgame.

Esports

Koen Weijland is Nederlands bekendste Esporter en bovendien de eerste Esporter die in 2016 werd gecontracteerd door een professionele voetbalclub; AFC Ajax. Zijn carrière en zijn bekendheid kreeg een boost wat resulteerde in een boek genaamd ‘STRIJDER’, zijn eerste klussen als presentator/commentator, ruim 125.000 abonnees op zijn YouTube kanaal en ruim 100.000 volgers op Instagram. Koen weet als geen ander de jeugd te bereiken. Een doelgroep die over het algemeen bekend staat als een doelgroep waarvoor bedrijven moeilijk grip op te krijgen is. Ben je benieuwd hoe Koen hier over vertelt in zijn presentaties? In deze video kom je daar achter!

Sprekers in dit artikel