Maak kennis met… Tom Legerstee

In de ”Maak kennis met” blog stellen we je graag voor aan een nieuwkomer in het team van SportsSpeakers genaamd Tom Legerstee. Tom geldt als een talentvol sportmarketeer voor de toekomst en schrijft momenteel zijn scriptie voor SportsSpeakers.

Welke studie doe je en hoe ben je bij SportsSpeakers terecht gekomen?
Momenteel volg ik de studie Commerciële Economie met de afstudeerrichting Sportmarketing aan de Hogeschool van Amsterdam. Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik mijn derdejaars stage gevolgd bij Sports Exposure, zusteronderneming van SportsSpeakers. Dat beviel erg goed waarna ik er ben blijven werken. Op een gegeven moment deed de mogelijkheid zich voor dat ik bij SportsSpeakers kon gaan afstuderen. Een mooie kans om nog langer verbonden te blijven aan Sportmarketingbureau House of Sports, het moederbedrijf waar SportsSpeakers deel van uitmaakt en meer te leren over online-marketing.

Welke positie heb jij binnen het SportsSpeakers team?
Tijdens mijn afstudeerstage houd ik mij bezig met de online-marketing en sales. Online-marketingactiviteiten bestaan uit het optimaliseren van de website en het verzorgen van de social mediakanalen. Daarnaast zal ik mijn scriptie schrijven.

Welke sport beoefen je zelf?
Inmiddels heb ik voor de derde keer mijn kruisband afgescheurd. Voorlopig kan ik dus zelf geen sport actief beoefenen. Ik ben een algemeen sportliefhebber maar heb zeker een voorkeur voor voetbal.

Wat maakt stage lopen bij SportsSpeakers zo leuk?
Als medewerker van SportsSpeakers ben je de schakel tussen het bedrijfsleven en de topsport. Je denkt mee met de klant welke Spreker uit de sport het beste bij ‘hun’ evenement of personeelsfeestje past. Het constant in contact staan met bedrijven en (voormalig) topsporters, coaches en presentatoren maakt het erg leuk om bij SportsSpeakers te werken.

Maar het is ook leuk dat er een Belgische afdeling is van SportsSpeakers, namelijk SportSpreker. Zij zetten sprekers in als Maarten Vangramberen, Tia Hellebaut en Eddy Plankaert.

Waarom een SportsSpeaker?
De voormalig topsporters en coaches gebruiken hun ervaringen vanuit de topsport om het bedrijfsleven verder te helpen. Het zijn inspirerende en motiverende sessies waarbij thema’s als: doorzettingsvermogen, omgaan met teleurstelling, samenwerking/teamwork, motivatie en het stellen van doelen centraal staan.