Maak kennis met.. Rick Schoemakers

Maak kennis met Rick!

In de “Maak kennis met” blog stellen we je voor aan Rick Schoemakers. Rick is onze nieuwe stagiair.

Hoe ben je bij SportsSpeakers terecht gekomen?

Tijdens de eerste drieënhalf jaar van mijn opleiding Ondernemerschap & Retail Management aan de hogeschool Arnhem Nijmegen ontmoette ik veel interessante mensen uit de sportwereld en werd het voor mij langzaamaan duidelijk dat ik in deze dynamische wereld wil gaan werken. Mijn liefde voor voetbal zorgde ervoor dat ik voornamelijk naar een stage in de voetbalwereld op zoek was. Via Sports Exposure, wat ook een onderdeel van House of Sports is, ontdekte ik SportsSpeakers. Na het inzenden van mijn motivatie werd ik al snel uitgenodigd om op gesprek te komen. Het klikte meteen en nu zit ik hier.

Welke positie heb jij binnen het SportsSpeakers team?

Als stagiair ga ik mij met alle facetten van online marketing bezighouden. Dit betekent dat ik me bezig houd met het beheer van de website en deze te optimaliseren en het creëren van aansprekende content, onder andere met behulp van interviews en blogs. Tevens ga ik meedenken en onderzoeken waar voor SportsSpeakers nieuwe sales mogelijkheden liggen.

Welke sport beoefen je zelf?

Je zult mij vooral op hardloop- en voetbalschoenen tegenkomen. Ik probeer drie à vier keer per week te lopen, voornamelijk recreatief. Hoewel ik mezelf ook graag uitdaag om een halve marathon of obstacle run te lopen. Daarnaast ben ik pupillentrainer bij een lokale voetbalclub en Assistent Teammanager bij de Graafschap Pinvision voetbalacademie. 

Wat maakt het werken bij SportsSpeakers zo leuk?

Wat voor mij heel belangrijk is, is om mijn creativiteit hierin kwijt te kunnen. Het wordt aan alle kanten aangemoedigd om met nieuwe ideeën te komen en in overleg deze uit te voeren. Daarnaast staat SportsSpeakers middenin de sportwereld dus je ontmoet veel interessante mensen. Ik krijg ook de mogelijkheid om bij andere onderdelen van House of Sports mee te kijken waardoor ik van zoveel mogelijk aspecten van het vakgebied mag proeven. Tevens is het een team dat keihard werkt maar ook van gezelligheid en onderlinge competitie houdt.

Als ik het over het team heb, bedoel ik ook het team van SportSpreker waarbij Belgische sportpersoonlijkheden te boeken zijn als Luc Nilis, Evi Van Acker en Aster Nzeyimana. Maar ook het team van Influencers of Sports, dit is een platform wat net live is gegaan en waarbij merken sporters kunnen inzetten voor hun online marketingcampagnes. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de samenwerking tussen Specsavers en Remy Bonjasky.

Waarom een SportsSpeaker?

Ik houd me graag bezig met persoonlijke ontwikkeling dus ik lees regelmatig boeken, luister vaak podcast of bekijk een presentatie op internet. Omdat SportsSpeakers de marktleider is op het gebied van sport en sprekers worden hierin beide werelden met elkaar gecommuniceerd dus voor mij is dit de ideale plek.