Maak kennis met… Nele Coucke

In de “Maak kennis met” blog stellen we je elke week voor aan een van onze sterspelers uit team SportsSpeakers. Deze week stellen wij je voor aan Nele Coucke, ‘de Rode Duivel’ van het team. Nele maakte vorig jaar de transfer naar SportSpreker, het Belgische zusje van SportsSpeakers

Hoe ben je bij SportSpreker terecht gekomen?
Al van kleins af aan ben ik fanatiek bezig met sport. Hierdoor koos ik heel bewust voor een studie binnen de sportwereld. In mijn laatste jaar zocht ik naar een boeiende en leerzame stageplaats en kwam ik bij SportSpreker terecht, de Belgische afdeling van SportsSpeakers. Na een stage van vier maanden kreeg ik de kans om binnen SportSpreker fulltime aan de slag te gaan en uiteraard liet ik deze kans niet zomaar aan mijn neus voorbij gaan!

Welke positie heb jij binnen het SportSpreker team?
Sinds augustus ben ik werkzaam bij SportSpreker als commercieel medewerker. Naast de sales ben ik verantwoordelijk voor de social media, de maandelijkse nieuwsbrief, de online marketing en focus ik mij op de nieuwe sprekers uit de sportwereld.

Welke sport beoefen je zelf?
In mijn jeugd was ik zwemster op topsportniveau. Het is en blijft een sport die mij nauw aan het hart ligt waardoor ik nog steeds een aantal keer per week probeer te zwemmen. Daarnaast volg ik doordeweeks groepslessen in de fitness.

Wat maakt werken bij SportSpreker zo leuk?
Het dagelijks contact met de sporters, coaches, presentatoren en klanten! Daarnaast maakt SportSpreker deel uit van een groot sportmarketingbureau, House of Sports, waardoor je veel bijleert en blijft groeien. En last but not least, het is een fantastisch team!

Waarom een SportSpreker?
Fit en gezond in het leven staan is zeer belangrijk in de wereld van vandaag. Tegenwoordig is niet enkel de topsporter een atleet, maar iedereen. Van kleins af aan wordt verwacht dat je resultaten boekt, dat je beter wordt, dat je scoort. Als je succesvol wilt zijn, ben je verplicht om het beste van jezelf te geven. Om dit te kunnen bereiken zijn dezelfde eigenschappen cruciaal zoals in de topsport. Kortom, er zijn vele raakvlakken tussen de sportwereld en het bedrijfsleven. Doelen stellen, samenwerken, intrinsieke motivatie en coaching zijn enkele voorbeelden waarbij het bedrijfsleven nog veel kan bijleren van de topsport.

In de volgende editie maak je kennis met toekomstige sportmarketingexpert, Jordi Ruijsch.