Maak kennis met… Natalia!

In de “Maak kennis met” blog stellen we je voor aan Natalia. Natalia is onze nieuwe stagiair en gaat het team van SportsSpeakers ondersteunen.

Hoe ben je bij SportsSpeakers terecht gekomen?

Ik ben gedurende mijn schooltijd erachter gekomen dat sportliefhebbers een fijne groep mensen zijn om bij te horen. Op dit moment ben ik bezig met de studie Sportmarketing (jaar 3), een afstudeerrichting van Commerciële Economie aan de Hogeschool van Amsterdam. Sport en marketing is voor mij de perfecte combinatie. Een stageplaats vinden waar deze combi naar voren komt was voor mij een pré. Zo doende ben ik bij House of Sports terecht gekomen. Kort na mijn sollicitatiegesprek kreeg ik het goede nieuws dat ik mijn stage mocht vervolgen bij SportsSpeakers en daar zit ik nu!

Welke positie heb jij binnen het SportsSpeakers team?

Als stagiair ondersteun ik het SportsSpeakers team op het gebied van (online) marketing. Daarbij hoort onder andere het doen van sales en research, het updaten van de website, het schrijven van nieuwsbrieven en het optimaliseren van de social-mediakanalen. Daarnaast ben ik in mijn stageperiode bezig met een stageopdracht.

Welke sport beoefen jezelf?

Ik heb tot mijn 16de op korfbal gezeten. Ik was zeker vier dagen in de week op het korfbalveld te vinden. In de wintermaanden haal ik enorm veel plezier uit skiën, mijn ouders hebben mij al op een jonge leeftijd op de latten gezet. Drie jaar geleden heb ik voor het eerst op een surfplank gestaan en sindsdien heb ik een voorliefde voor surfen ontwikkeld. Dit zijn alleen geen alledaagse sporten die je bij de dichtstbijzijnde vereniging kan beoefenen. Daarom ben ik ook in de sportschool te vinden, op de tennisbaan of op de wielrenfiets. Als ik mijn energie maar kwijt kan! 😊

Wat maakt werken bij SportsSpeakers zo leuk?

Ik ben net begonnen bij SportsSpeakers maar ik merkte gelijk dat er een fijne sfeer hangt, ik voelde mij erg welkom. Daarnaast werk je samen met alle afdelingen van House of Sports. Deze grote diversiteit aan activiteiten op de werkvloer houdt de sfeer levendig en je leert op die manier nóg meer. Verder vind ik het fijn om met mensen samen te werken die ook interesse hebben in de sportwereld. Een sporters-mentaliteit is namelijk in mijn ogen hard werken, samenwerken, doorzettingsvermogen maar ook zeker plezier.

Daarnaast zitten we ook op de afdeling met Influencers of Sports, waar je sportpersoonlijkheden in kan zetten voor online marketingcampagnes. Hier kun je bijvoorbeeld Naomi van As, die al een leuke campagne heeft gedraaid met Vichy.

Waarom een SportsSpeakers?

Men onderschat vaak hoe erg de sportwereld geprojecteerd kan worden op het bedrijfsleven en visa versa. Sporters hebben veel ervaring met spanningen, teambuilding, fanatisme, enzovoort. Dit zijn aspecten die ook terugkomen op de werkvloer. De sportpersoonlijkheden verbinden met hun persoonlijke- en unieke verhalen de sportwereld aan het bedrijfsleven. Ik vind het tof dat ik deel mag uitmaken van dat proces! Niet alleen een SportsSpeaker, maar ook een spreker uit België is heel inspirerend. Denk bijvoorbeeld aan Seppe Smits, Eric Gerets of Maarten Vangramberen.