Maak kennis met… Julie van Leeuwen

In de “Maak kennis met” blog stellen we je elke week voor aan een van onze sterspelers uit team SportsSpeakers. Deze week stellen wij je voor aan Julie van Leeuwen. Julie is ‘de vliegende keep’ van het team en is overal voor in te zetten.

Hoe ben je bij SportsSpeakers terecht gekomen?

Binnen mijn opleiding Sport, Management & Ondernemen is House of Sports een groot begrip en ik wist al sinds mijn eerste jaar dat ik hier stage wilde lopen. Toen ik de stagevacature van SportsSpeakers zag staan moest ik daar gewoon op reageren. Wie niet waagt, wie niet wint, en snel nadat ik mijn CV en motivatie had verstuurd mocht ik op gesprek komen. En met succes! Ik mag mijn laatste jaar als student aftrappen met een stage bij SportsSpeakers!

Welke positie heb jij binnen het SportsSpeakers team?

Ik ben als stagiaire verantwoordelijk voor de online marketing. Ik beheer alle social media kanalen en maak de organische content per kanaal. Daarnaast schrijf ik blogs, optimaliseer de website en stel een social media- en salesplan op. Ik maak analyses van de statistieken per kanaal en stel op basis van een advies een concrete content strategie op. Omdat SportsSpeakers onderdeel is van House of Sports krijg ik ook de kans om mee te helpen en aanwezig te zijn bij de grootste sportevenementen.

Maar ook krijg je dingen mee van andere afdelingen als SportSpreker, het Belgische zusje van SportsSpeakers. Hier zijn onder andere Tia Hellebaut, Eddy Planckaert en Jan Ceulemans te boeken als spreker.

Welke sport beoefen je zelf?

Sinds mijn jeugd doe ik aan wedstrijdzwemmen en hou er van om al mijn energie en gedachtes kwijt te kunnen in het water. Daarnaast ben ik een paar jaar geleden, na mijn fitnessdiploma’s te hebben gehaald, actief begonnen met fitnessen en ben ik meerdere dagen per week te vinden in de sportschool.

Wat maakt werken bij SportsSpeakers zo leuk?

De continue uitdaging en afwisseling zorgt er voor dat niemand zich ooit verveelt. Het team van SportsSpeakers is super fanatiek en zijn de beste in wat zij doen. Hierdoor komt je automatisch in een soort van flow terecht waarbij er allerlei soorten uitdagingen en kansen op je pad komen die je hoe dan ook aangaat. Dit is de beste manier om jezelf te blijven ontwikkelen en alles te leren in de dynamische sportmarketingwereld!

Waarom een SportsSpeaker?

Nederlanders zijn super trots op hun topsporters en als er zo iemand op jouw event staat geeft dat een kick. Topsporters hebben vaak een inspirerend verhaal die ze krachtig kunnen overbrengen omdat er gewoon erg veel raakvlakken zijn tussen bedrijfsleven en topsport. Een SportsSpeaker geeft écht een meerwaarde, vooral omdat het publiek dit niet snel meer zal vergeten.

Vorige keer stelde we je voor aan onze collega Robbert te Loeke. Benieuwd? Lees hier zijn verhaal!