Maak kennis met… Famke!

Maak kennis met Famke!

Hoe ben je bij SportsSpeakers terecht gekomen?

Van februari 2019 t/m juli 2019 heb ik mijn afstudeer stage gelopen bij Influencers of Sports, een nieuwe afdeling binnen House of Sports die eind maart 2019 live is gegaan. Deze vijf maanden heb ik mij voornamelijk bezig gehouden met de online marketing. In deze maanden is mijn interesse en kennis op het gebied van online marketing gegroeid. Bij SportsSpeakers waren ze op zoek naar iemand die verantwoordelijk gesteld kon worden voor online marketing en social media. Ik werk nu onder andere als online marketeer voor SportsSpeakers, Influencers of Sports en het Belgische zusje van SportsSpeakers: SportSpreker.be.

Welke positie heb jij binnen het SportsSpeakers team?

Ik heb de functie van online marketeer. Voor SportsSpeakers beheer ik alle social mediakanalen en schrijf ik de organische content per social mediakanaal. Daarnaast houd ik mij ook bezig met het optimaliseren van de website, schrijf ik blogs en nieuwsbrieven en stel ik een social mediaplan op. Door de statistieken te analyseren kom ik erachter welke content het wel of niet goed doet en op welke vlakken wij kunnen verbeteren.

Welke sport beoefen je zelf?

Eigenlijk vanaf het moment dat ik kon lopen ben ik door mijn ouders op de ski’s gezet, nu 22 jaar later, doe ik dit nog steeds elke winter met veel plezier! Daarnaast tennis en dans ik ook vanaf dat ik klein ben. Tennissen doe ik nog steeds elke week, dansen ben ik enkele jaren geleden mee gestopt, maar ga ik vanaf september weer oppakken. Ook ben ik meerdere keren per week in de sportschool te vinden.

Wat maakt werken bij SportsSpeakers zo leuk?

Ten eerst het team van SportsSpeakers zelf. Vanaf het moment dat ik ben begonnen binnen deze afdeling heb ik mij welkom gevoeld en is er echt naar mij geluisterd, ondanks dat ik nog maar net begonnen was. Ik voelde mij gelijk al heel welkom en had echt het gevoel dat zij ook waarde aan mij hechtte. Er wordt binnen het team hard gewerkt, maar soms is er ook tijd voor een lolletje. Daarnaast vind ik het leuk om in contact te staan met sporters en geïnspireerd te raken door hun verhalen en deze over te brengen via de social mediakanalen van SportsSpeakers. Het is belangrijk om dat op de juiste manier te doen.

Het leuke is ook dat ik ook een deel van mijn tijd besteed aan SportSpreker, waarbij Belgische sportpersoonlijkheden als Tia Hellebaut, Eddy Planckaert en Jan Ceulemans te boeken zijn als spreker.

Waarom een SportsSpeaker?

Onze sprekers hebben allemaal ervaringen opgedaan in de sportwereld, deze ervaringen kunnen zij zelf in presentaties op de beste manier vertellen. Sport is emotie en topsporters hebben verhalen die zij op een inspirerende manier kunnen overbrengen naar het publiek. Daarbij maken zij ook een link naar het bedrijfsleven, deze link ligt dichterbij dan je denkt. Voorbeelden die gelden voor beide zijn bijvoorbeeld teamwork, doorzettingsvermogen en leiderschap.