Maak kennis met… Dion Zeelenberg

In de ”Maak kennis met” blog stellen we je elke week voor aan een van onze spelers uit team SportsSpeakers. Vorige week maakte je kennis met onze stagiaire Jordi Ruisch. Deze week is het de beurt aan onze andere stagiaire Dion Zeelenberg. Dion geldt als een talentvol sportmarketeer voor de toekomst en schrijft momenteel zijn scriptie voor SportsSpeakers.

Welke studie doe je en hoe ben je bij SportsSpeakers terecht gekomen?
Ik zit momenteel in het laatste jaar van mijn opleiding Sportmarketing & Management aan de Hogeschool Rotterdam. Voor de afrondende fase van mijn opleiding was ik opzoek naar een uitdagende afstudeerplek in de wereld van de sportmarketing. Via het KNVB Talent Team ben ik uiteindelijk terecht gekomen bij House of Sports en SportsSpeakers.

Welke positie heb jij binnen het SportsSpeakers team?
Binnen team SportsSpeakers vervul ik onder andere de rol van content marketeer voor de online kanalen van SportsSpeakers. Hiernaast heb ik ook salesfunctie, waarin ik mij bezig houd met klantacquisitie.

Welke sport beoefen je zelf?
Voetbal is mijn passie. Naast dat ik zelf een fanatiek voetballer ben, blijf ik graag op de hoogte van alle ontwikkelingen in en rondom de topsport. Verder fitness ik ook één keer per week om mijn conditie op pijl te houden.

Wat maakt stage lopen bij SportsSpeakers zo leuk?
Als stagiair ben je dagelijks bezig met topsporters, coaches, bestuurders en deskundigen die samen verantwoordelijk zijn voor de mooiste sportmomenten uit de sportgeschiedenis. Daarnaast is stagelopen bij SportsSpeakers erg dynamisch en leer je veel op het gebied van sales en online marketing. Omdat SportsSpeakers onderdeel is van sportmarketingbureau House of Sports leer je verder ook van andere vakgebieden als events, sponsoring en tv exposure bij sportwedstrijden. Bovendien werk je samen in een team met jonge, talentvolle en gezellige collega’s! Ook het team van SportsSpreker, het Belgische zusje van SportsSpeakers. Zij vertegenwoordigen sprekers als Jan Ceulemans, Wesley Sonck, Roger De Vlaeminck.

Waarom een SportsSpeaker?
Sport is emotie. Sport is motivatie. Sport is passie. Sport is je eigen grenzen verleggen. Sport is coaching. Sport is innovatie. Sport is duurzaam. Sport is doelen stellen. Sport is omgaan met teleurstellingen. Sport is samenwerken. Sport is je vitaal voelen. Sport is zelf ondernemen. Deze vergelijkingen maken dat het bedrijfsleven veel kan leren van sportsprekers door middel van lezingen en presentaties. Of natuurlijk via een sportieve clinic, workshop of demonstratie.

De afgelopen periode heb je kennis kunnen maken met de professionals uit team SportsSpeakers. De komende periode zullen er nog diverse andere sterspelers die erg belangrijk zijn voor SportsSpeakers zichzelf aan jou voorstellen. To be continued!