Maak kennis met… Daan Breurken

In de “Maak kennis met” blog stellen we je elke week voor aan een van onze sterspelers uit team SportsSpeakers. Deze week stellen wij je voor aan Daan Breurken, ‘de centrale verdediger’ van het team. Daan zorgt ervoor dat de basis sterk staat.

Hoe ben je bij SportsSpeakers terecht gekomen?
Ik was op zoek naar een stageplaats voor mijn hbo-opleiding commerciële economie, waarin ik de afstudeerrichting sportmarketing doe. Ik wilde dus een sport gerelateerde stage doen. Een kennis van mij attendeerde mij op de vacature van SportsSpeakers. Ik stuurde een brief en werd uitgenodigd. Na twee fijne gesprekken te hebben gevoerd werd ik aangenomen en nu loop ik hier met veel plezier stage.

Welke positie heb jij binnen het SportsSpeakers team?
Ik ben stagiair en vervul een commerciële rol. Ik ondersteun het team van SportSpeakers op het gebied van marketing en sales. Ik ben veel bezig met het optimaliseren van de website en ben sinds kort samen met Robbert verantwoordelijk voor het benaderen en toevoegen van potentiële nieuwe sprekers en het onderhouden van onze goede band met de huidige sprekers.

Welke sport beoefen je zelf?
Ik ben begonnen heel jong met voetbal maar heb voornamelijk op hoog niveau gehockeyd. Ik ben niet meer actief in clubverband maar ben wel een aantal keer per week in de sportschool te vinden. Daarnaast volg ik vooral voetbal op de voet.

Wat maakt het werken bij SportsSpeakers zo leuk?
Het leuke aan SportSpeakers vind ik dat het team open staat voor nieuwe input en nieuwe ideeën. Het maakt niet uit of je stagiair bent of dat je al 30 jaar ervaring hebt, elk idee wordt meegenomen of besproken. Het is een fijn team waarin iedereen elkaar helpt waar nodig. Voor mij als stagiair is het ook heel fijn dat de begeleiding goed is en ik de kans krijg om mijzelf in veel commerciële facetten te ontwikkelen.

Waarom een SportsSpeaker?
Sport is een belangrijk exportproduct. Op bijvoorbeeld de Olympische Spelen weten wij als land altijd hoge ogen te gooien. Deze topsporters hebben veelal een mooi verhaal te vertellen en kunnen met dit verhaal mensen inspireren. Sommige (voormalig)topsporters hebben zich volledig gefocust op het spreken en vertellen echt een interessant en diepgaand verhaal. Het is de ideale manier om topsport en het bedrijfsleven samen te brengen en voor bedrijven om hun personeel te inspireren.