Kijkje in het leven van… Tom Coronel!

Kijkje in het leven van… Tom Coronel!

Elk begin van de maand nemen wij een kijkje in het leven van één van onze sprekers. Deze maand is het de beurt aan autocoureur en ondernemer Tom Coronel. Tom heeft vele overwinningen behaald in verschillende klasses. Samen met zijn tweelingbroer Tim was hij al op jonge leeftijd actief op de kartbaan.

Tom heeft er altijd al van gedroomd piloot te worden, het liefst een stuntpiloot, maar ook vliegtuigen in de lucht heeft hij ook altijd bijzonder gevonden. De passie voor autosport zat er al vanaf jongs af aan in, met zijn vader en opa die ook coureur waren in de autosport was het eigenlijk van zelfsprekend dat Tom ook de keuze hiervoor zou maken.

“Het leukste aan autosport is dat het nooit hetzelfde is, de continue drang naar prestatie is wat mij blijft triggeren. In de zakenwereld kan je lang teren op een score die je hebt behaald, in de autosport werkt dat anders, je bent zo goed als de laatste race. Ik heb altijd al een enorme competitiedrang gehad, ook tijdens het opboksen tegen mijn broer Tim.” De band met zijn tweelingbroer beschrijft Tom als uniek. “Wij spreken elkaar drie keer per dag en vertrouwen elkaar blindelings. Het is zo belangrijk om iemand voor 100% te vertrouwen, ook in de zakenwereld, zo kan je snel schakelen.”

Vrije tijd

Naast het sporten en werken vindt hij het leuk om te racen in de simulator, maar daarnaast is hij vaak te vinden op het water. Tom is een enorme waterrat die opzoek is naar uitdaging, waarbij zeilen niet spectaculair genoeg is. “Ik ben weleens met vrienden in Griekenland geweest waar we gingen zeilen, ik wist door mijn ervaring met windsurfen precies hoe de zeilen werkte. Ook hier kwam mijn competitiedrang heel erg naar boven, het altijd maar beter, sneller en meer willen. Vandaag de eerste zijn, betekent morgen tweede en overmorgen derde, want dan is iemand anders weer sneller. Het is een continue ontwikkeling die je doormaakt.”

Toekomst

“Mijn toekomstdroom is nog een keer naar de ruimte gaan, dit zit al heel lang in mijn hoofd en ik ga net zo lang door tot het gelukt is. De mogelijkheid dat het kan is voor mij heel erg belangrijk, misschien kan het vandaag niet, maar morgen wel. We hadden vroeger ook nooit gedacht dat die gasten van Red Bull een berg af zouden springen, maar het kan dus wel. De ontwikkelingen van het internet hadden we ook nooit gedacht, uiteindelijk kan alles, dan wel vandaag niet, dan wel morgen. De continue drang van ontwikkeling blijft heel erg belangrijk, als je dingen niet probeert, haal je het ook niet.

Meer informatie over Tom Coronel als spreker? Neem contact met ons op!