Kijkje in het leven van… Laurien Verstraten!

In onze rubriek ‘Kijkje in het leven van…’ nemen wij een kijkje in het leven van een van onze sprekers. Dit keer is dat presentatrice, actrice, zangeres en dagvoorzitter Laurien Verstraten, die naast haar carrière ook haar studie rechten heeft behaald. Vanuit haar rol als presentatrice stond ze regelmatig voor de camera, o.a. voor het presenteren van vele tv programma’s. Deze ruime camera ervaring komt haar momenteel goed van pas. Ook geeft Laurien cursussen in ‘camera training’. Benieuwd? Lees snel verder!

Hoe is Laurien Verstraten terecht gekomen voor de camera? Wij stelden een aantal vragen om haar wat beter te leren kennen.

Hoe ben jij in jouw vakgebied terecht gekomen?

Het is allemaal begonnen bij theater maken. Als kind was ik altijd al bezig met zingen en acteren, maar ook met presenteren. Ik heb drie jongere zusjes, die thuis door mij werden opgelijnd tussen de schuifdeuren, waarna ik de zoveelste show ging presenteren waarin iedereen mocht optreden. Ik was als kind dus host van mijn eigen show.

Na het gymnasium ben ik rechten gaan studeren in Amsterdam. Ik ben opgegroeid in het oosten en daar was het toch minder logisch om te kiezen voor een beroep als zangeres. Mijn Rechten studie heb ik afgerond, ook al was dit niet de studie voor mij. Toch is een academische achtergrond mooi meegenomen in dit vak.

Halverwege mijn studie kwam ik erachter dat ik toch liever wilde zingen en acteren, creatiever bezig wilde zijn. Bij Babette Labeij en Caro Emerald heb ik zanglessen gevolgd, waarna ik auditie deed voor de Academie voor Lichte Muziek. Ik werd aangenomen en rondde deze succesvol af. Vervolgens heb ik nog deeltijd Muziektheater aan het Artez Conservatorium in Arnhem gestudeerd, terwijl ik ondertussen mijn Rechten scriptie schreef bij Advocatenkantoor Stibbe op de Zuidas. Hier had ik een bijbaan, terwijl ik me ondertussen full focus aan het voorbereiden was op een carrière in de muziek en het theater.

Bij Kemna Casting (tegenwoordig Post Castelijn Casting) heb ik nog een acteeropleiding gedaan, zowel camera als theater gericht. Daar hebben ze tegen mij gezegd dat ik ook moest gaan presenteren. Daardoor ben ik een presentatie cursus gaan doen bij Roeland Kooijmans en via verschillende castingbureaus werd ik regelmatig gevraagd om online wat voor bedrijven te presenteren. Daar werden de eerste stappen gezet. Via een ander castingbureau kreeg ik uiteindelijk mijn eerste Tv-programma op RTL4. Zo is het balletje een beetje gaan rollen en werd ik voor verschillende Tv klussen gevraagd.

In Nederland ben ik vooral bekend als presentatrice, maar wat de meeste mensen dus niet weten is dat ik ook zangeres en actrice ben, en dat het daar allemaal is begonnen.

Wat maakt jou bijzonder als presentator/dagvoorzitter?

Het totaalpakket van een academische achtergrond gecombineerd met creativiteit en een bak ervaring. Ik ben oprecht geïnteresseerd en verdiep me als presentatrice en dagvoorzitter vooraf altijd grondig in het bedrijf dat ik voor me heb. Ook kan ik bedrijven helpen met hun vragen rondom content creatie, het houden van webinars of het maken van een bedrijfsfilm. Het komt zelfs wel eens voor dat ik als dagvoorzitter en zangeres ineen wordt geboekt. Voor een muzikaal intermezzo tijdens een lang dag- of avondprogramma. Die combi maakt mij wel extra bijzonder.

Wat zijn je toekomst dromen?

In de toekomst zou ik graag nog meer voor TV willen doen. En dan het liefst wat minder gebrand, maar meer human interest. Een talkshow is ook wel een mooie droom. Qua muziek zou ik het leuk vinden om een hit te mogen scoren. Daarbij lonkt het theater ook nog steeds. Theater is voor mij de ultieme combinatie van presenteren, zingen en acteren.

Wat sport betreft zou ik graag een actief programma voor me zien. Dat ik met een (oud) atleet bepaalde sporten ga uitlichten of ga beoefenen. Er zijn zoveel sporten die relatief onbekend zijn bij het grote publiek, dus dat lijkt me wel interessant om te doen!

Wat is jouw ultieme guilty pleasure?

Een van mijn guilty pleasures is het programma “Ik vertrek”. Mensen die denken een huis in het buitenland wel even te gaan regelen. Vaak totaal onvoorbereid en met veel te weinig budget. Daar kan ik echt van genieten! Daarnaast vind ik tuinieren heerlijk. Gewoon met je handen in de aarde. Ik kan daar de hele dag mee vullen. Lekker planten water geven, takjes wegknippen. En dan resultaat zien en planten weer zien opbloeien. Maar ook styling van m’n huis trouwens. Daar word ik helemaal gelukkig van.