Kijkje in het leven van… Kim Lammers!

Elk begin van de maand nemen wij een kijkje in het leven van één van onze sprekers. Deze maand is het de beurt aan Olympisch Kampioen hockey Kim Lammers. Kim Lammers is van 2002 tot 2015 onderdeel geweest van de Nederlandse dames hockeyploeg. Tijdens haar hockeycarrière beleefde zij hoogte- en dieptepunten, met als ultiem dieptepunt de zware knieblessure vlak voor de Olympische Spelen van Beijing in 2008. Haar extreme doorzettingsvermogen heeft haar tot een van de beste spitsen van de wereld gemaakt op basis van werken, sleuren en GAAN.

Kim heeft tijdens haar hockeycarrière vele prijzen mogen winnen, onder andere een Olympische medaille, twee keer het Wereldkampioenschap en vier keer het Europees kampioenschap. De mooiste twee prijzen die Kim heeft gewonnen tijdens haar topsportcarriere waren de Olympische titel in Londen in 2012 en de Wereldtitel in Den Haag in 2014. “Met het winnen van de Olympische Spelen kom je toch wel op het ultieme podium terecht, maar het was toch ook wel heel speciaal om in eigen land een WK titel te winnen.”

Carrière

Tijdens haar carrière heeft Kim verschillende belangrijke lessen geleerd. “Toen ik debuteerde bij Oranje voelde ik mij onbevangen en was ik een jong professional, naar mate de jaren ontwikkel je jezelf tot een volwaardig professional. De leermomenten die je tijdens die jaren meemaakt zijn heel waardevol geweest, vooral het proces dat je doormaakt van het ontwikkelen van je eigen talent. Je moet beseffen dat je uniek bent en in je eigen talent gaan geloven.”

Recent heeft Kim Lammers besloten om te stoppen als trainer-coach bij Huizen Dames 1. Zij nam deze beslissing omdat het werken in de sport toch een onzekere kant heeft. Na 23 jaar alles op zij te hebben gezet voor hockey, vind Kim het nu belangrijk om haar maatschappelijk carrière op 1 te zetten. “Door het wegvallen van al mijn werkzaamheden tijdens de coronacrisis, heb ik mij doen beseffen dat ik meer prioriteit wil geven aan mijn werk.”

Toekomst

Op maandag, woensdag en vrijdag is Kim bezig met het uitschrijven van nieuwe plannen voor de toekomst, daarnaast is zij bezig met een persoonlijk leadership programma. “Ik geef sportlessen aan familie om samen met hen fit te blijven. Ik sta ‘s ochtends om 7 uur op en sport dan in de tuin.” De andere dagen gaat Kim op pad met mensen uit haar netwerk voor bijvoorbeeld een wandeling, om te praten over de mogelijkheden die er zijn.

“Mijn droom voor de toekomst is dat ik mij meer wil verdiepen in coaching, daar probeer ik ook samen met SportsSpeakers aan te werken. Ik wil de combinatie als spreker met de facetten van topsport meer toe gaan passen met trainingen voor teams in het bedrijfsleven. Mijn ultieme droom is het beschikken over een prachtige locatie, zoals een boerderij, waar je trainingen kan faciliteren voor bedrijven. Die locatie zou dan in de verre toekomst bijvoorbeeld ook een bed & breakfast kunnen worden, hier hoop ik me toch wel de komende jaren mee bezig te kunnen houden.

Meer informatie over Kim Lammers als spreker? Neem contact met ons op!