Kijkje in het leven van… Arnold Vanderlyde!

Kijkje in het leven van… Arnold Vanderlyde!

Elk begin van de maand nemen wij een kijkje in het leven van één van onze sprekers. Deze maand is het de beurt aan drievoudig olympisch medaillewinnaar Arnold Vanderlyde. Arnold is één van de meest succesvolle Nederlandse boksers aller tijden. Hij biedt de workshop ‘Fighting For Success’ aan waarin deelnemers de uitdaging ontdekken van succes.

Arnold is op 15-jarige leeftijd begonnen met boksen, hij was destijds een moeilijke jongen die soms driftig was. Via een vriendje destijds is hij bij het boksen terechtgekomen en was meteen verkocht. “Het gaf me innerlijke rust, vrijheid en zelfvertrouwen.”

Olympische Medaille

Het winnen van de eerste Olympische medaille was erg speciaal voor Arnold, als 21-jarige jongen die pas zes jaar bokste was dat een wereldprestatie. “Het is de mooiste medaille, in een sneltreinvaart kwam ik in de internationale top terecht. Niemand kende mij en ook totaal niemand had verwacht dat ik een medaille zou winnen, het heeft mij zo een grote impuls gegeven, 1984 zal ik nooit meer vergeten.”

“Vanuit mijn sportcarrière heb ik verschillende leerpunten meegenomen die ik nog gebruik in mijn dagelijks leven, zo is discipline en doorzettingsvermogen enorm belangrijk. Tijdens het boksen, maar ook nu nog zijn verschillende waarden voor mij belangrijk en hier hou ik mij continu aan vast, dit zijn onder andere vertrouwen, integriteit, passie en plezier. Ik gebruikte dit niet alleen tijdens mijn sport, maar ook nu nog tijdens mijn werk.”

“Naast sport of werk vind ik het leuk om bij de sporten van mijn kinderen te gaan kijken, in de weekenden op het voetbalveld of het hockeyveld kijken naar de kids is dan een uitje. Uiteten is iets wat ik erg graag doe, samen met mijn vrouw, het gezin of vrienden genieten van lekker eten. Met elkaar genieten van lekker eten is iets waar ik altijd graag naar uitkijk.

Fighting For Success

Tijdens de workshop ‘Fighting For Success’ brengt Arnold verschillende waarden over, van vertrouwen tot plezier. Er wordt gekeken naar het eigen ik en naar hoe je dingen doet. Wanneer je als team wil functioneren is het extreem van belang te weten wie het eigen ik is en zo met elkaar kunnen samenwerken. Fighting staat voor Arnold voor acht belangrijke letters die hij wil toepassen tijdens de workshop, de belangrijkste is hierbij gelukkig en gezond zijn. Zonder deze factoren hebben de andere ook geen belangrijke functie.

Meer informatie over Arnold Vanderlyde als spreker? Neem contact ons op!