Janneke van der Meulen: EET-WIN-WIN

Gezond, fit, slank en vrolijk zijn. Iedereen heeft er tegenwoordig een andere mening over. Maar wat is nu het juiste om te doen? Op basis van meer dan 500 wetenschappelijke onderzoeken legt roeister, schrijfster en SportsSpeakers Janneke van der Meulen dit uit in haar nieuwe boek EET-WIN-WIN. Wij spraken Janneke onlangs over haar nieuwe boek.

 

 

Waarom ben je een tweede boek gaan schrijven?
Naast sporten is mijn grote passie schrijven. Ik heb namelijk zoveel interessante ideeën die ik erg graag overbreng naar het grote publiek. Mijn visie is als volgt: ons eigen geluk en gezondheid heeft – naast zonlicht, slapen, bewegen, liefde en zuurstof – ook te maken met wat je denkt, doet, drinkt en eet. Over dit laatste heeft iedereen tegenwoordig een andere mening. Om in die wirwar van tegenstrijdige adviezen de juiste keuze te maken, ben ik zelf de literatuur ingedoken. Dit heeft mij heel veel meer opgeleverd dan alleen een uitstekende gezondheid te hebben gekregen. Ik ben er namelijk achter gekomen dat gezond en gelukkig zijn heel complex lijkt, maar zijn eigenlijk best simpel is. In mijn nieuwe boek ga je lezen waardoor al die verwarring en complexiteit ontstaat. En wat je vervolgens iedere dag het beste kunt eten en drinken. Hoe het zit met eiwitten, B12, ijzer, afvallen en nog heel veel meer. Niet omdat ik, of de wetenschap, je daarvan heeft overtuigd, maar gewoon omdat je na het lezen van dit boek ontzettend veel zin en vertrouwen hebt gekregen om écht in topvorm te komen! Daarom het tweede boek EET-WIN-WIN.

Wat is jouw motivatie om biologisch en plantaardig voedsel te eten?
Doordat er een win-win situatie ontstaat! Biologisch en plantaardig voedsel is niet alleen het allerbeste dieet voor de mens, maar ook het allerbeste voor de wereld. Dit vind ik fascinerend. Op basis van de logica in de natuur, wetenschappelijke studies en op basis van datgeen waar ik in geloof kan ik mij gewoon geen betere manier van eten vinden. Hoe dit werkt leg ik op een leuke, laagdrempelige en glasheldere manier uit in mijn nieuwe boek EET-WIN-WIN, de wetenschappelijke onderbouwing voor de levensstijl waar alles en iedereen beter van wordt.

In hoeverre draagt het WIN-WIN dieet bij aan jou prestaties in de topsport?
Wat je eet en drinkt is naast zonlicht, slapen, geluk, liefde, zuurstof, keihard slim trainen ontzettend belangrijk voor je prestaties. Het functioneren van iedere cel in je lichaam, waar je er miljarden van hebt, wordt hierdoor bepaald. Hoe goed al je cellen zich kunnen inspannen en ontspannen, je brein en zenuwstelsel functioneert, je lichaam herstelt en hoe snel je ontzuurt kun je allemaal zelf positief beïnvloeden met onder andere wat je wel en niet eet en drinkt.

In het boek heb je het over duurzaam afvallen, wat versta jij hier precies onder?
Duurzaam afvallen is het tegenovergestelde van ongezond jo-jo-en. Door te gaan eten op een manier dat exact overeenstemt met je anatomie kom je vanzelf op je perfecte gewicht. Voor eens en altijd. Super simpel. Hiernaast duurzaam afvallen in de laatste fase veel makkelijker dan normaal afvallen. Dat is het grote verschil ten opzichte van ongezonde manieren van afvallen. Op basis van gedegen onderzoek wordt dit duidelijk in het boek.

Waarin verschilt het eerste boek SUPERSNELHERSTEL van het nieuwe boek EET WIN-WIN? 
EET WIN-WIN is een samenvatting van de resultaten van bijna 600 wetenschappelijk studies. Geen losstaande studies van drie weken op 10 personen (waar de krant vol mee staat), maar een grootschalig en onafhankelijk onderzoek goed en groots onafhankelijk opgezette meta-analyses en reviews. Studies over studies voor de kracht van de grote getallen. Natuurlijk altijd in combinatie met de logica van de natuur en het hart.

Waarom moeten mensen het boek EET-WIN-WIN gaan lezen?
Als je je geluk en gezondheid in eigen hand wil nemen. De aller beste versie van jezelf wil worden – stralend van geluk en gezondheid – en daarmee ook nog eens de natuur wil helpen.

Ben jij benieuwd naar het volledige verhaal van Janneke? Neem hier contact op en WIN het boek EET-WIN-WIN.

 

Sprekers in dit artikel