Innoveren kun je leren

 

Organisatoren van evenementen moeten steeds meer investeren in manieren om hen te onderscheiden van de concurrentie. Innoveren kun je leren! Wij stonden woensdag 7- en donderdag 8 november op de Festivak beurs. In deze blog nemen we je mee in deze dagen en onze ervaringen van de vakbeurs.

Wat is Festivak

Festivak is een ontmoetingsplaats waar aanbieders van producten en of diensten verzamelen om evenementen organisatoren te inspireren en adviseren bij het verwezenlijken van hun evenement. Daarnaast geeft Festivak diverse sprekers en bedrijven een podium om te spreken over actuele thema’s en cases om zo organisatoren te inspireren, motiveren en een duwtje in de goede richting te geven.

SportsSpeakers op Festivak

Festivak vond plaats in de Brabanthallen. De hallen waren gevuld met indrukwekkende stands van verschillende bedrijven. Wat opviel was dat er veel verscheidenheid was. Van evenementlocaties tot dj-apparatuur, alle benodigdheden voor het organiseren van een evenement waren aanwezig. Onze stand was uniek op de beurs, wij waren namelijk het enige sprekersbureau dat aanwezig was.

Erben Wennemars

SportsSpeakers zou SportsSpeakers niet zijn als wij geen spreker hadden geregeld. Erben Wennemars vulde deze plaats perfect op. Hij gaf op woensdag om half drie zijn presentatie. In een andere setting dan normaal. Het publiek had namelijk koptelefoons op en luisterde op die manier naar de presentatie van Erben. Dit was echter geen obstakel voor Erben. Hij sprak over onder andere zijn schaatscarrière. Lees hier een korte samenvatting:

Winnen, winnen en nog eens winnen. Dit was voor een lange tijd het enige waar Erben aan dacht. Het maak niet uit hoe en wat hij ervoor moest doen, hij moest en zal winnen. In 2002 tot 2005 maakte hij een piek in zijn carrière. Als boerenjongen had hij ook nog eens het typische schaatsers profiel, hij had de gunfactor mee na zijn val in ‘’98 en hij trainde harder dan elke andere schaatser… Althans dat dacht hij destijds. Het was een opsomming die alleen maar kon resulteren in een gouden plak op de Olympische Spelen van 2006. Echter kort voor de spelen werd hij uit het team gezet, zijn team waarin hij de belangrijkste rol speelde. Hij sloot hierna aan bij de TVM-groep en behaalde brons op de 1000 meter. Het moment dat zijn schaats de finish raakte was het moment dat hij realiseerde dat hij al die tijd niet bezig was geweest met winnen maar bezig was met excuses verzinnen om niet te winnen. Hij realiseerde dat onzekerheid herkennen, erkennen en het gebruiken om beter te worden je een echte kampioen maakt.

Donderdag 7 november

Voormalig hockeycoach Marc Lammers was in de ochtend aanwezig in de SportsSpeakers stand. Ook deze dag hebben wij veel nieuwe menen ontmoet en mogen informeren over SportsSpeakers.

Daarnaast hebben wij ons laten inspireren door diverse keynotes. Waaronder die van Mike Coumans, founder van Sendsteps. Interactie met je publiek, het wordt steeds populairder maar hoe pak je dat aan? Interactieve presentaties generen nieuwe inzichten en ideeën voor een spreker en zijn of haar publiek.

Sendsteps is een tool in PowerPoint waarmee interactie met het publiek op diverse manieren kan worden gecreëerd. Met Sendsteps kun je vragen stellen aan je publiek en de resultaten met hen delen via een PowerPoint dia. Je kunt het publiek gedurende de hele presentatie vragen laten stellen via hun mobiel en de mogelijkheid geven de vragen te ranken. Sendsteps is een manier om betrokkenheid te generen maar ook een manier om erachter te komen waar jouw verbeterpunten liggen als spreker. Naast de bovengenoemde functies zijn er nog een tal van manieren om de Sendsteps tool in te zetten.

Een interessante tool en presentatie die inspeelt op de trends en ontwikkelingen in de presentaties van nu!

Al met al waren het twee inspirerende dagen waarin wij als SportsSpeakers nieuwe mensen mochten ontmoeten, bestaande klanten de hand hebben geschud en nieuwe inspiratie op hebben gedaan.

Sprekers in dit artikel