Het theater in met Gert Jakobs

Gert Jakobs theater

En ineens stond voormalig wielrenner Gert Jakobs in het theater! Tijdens een presentatie in een theater kreeg hij zulke goede reacties vanuit het publiek waardoor er een chemie ontstond. Iedereen heeft namelijk wel iets met sport zegt Gert: ‘Sport verbroederd en verbindt mensen. In een theater kun je daar erg goed op inspelen!’ Actualiteiten zijn erg belangrijk in Gert zijn theater optreden, hij wil vernieuwend zijn, en blijven, en de mensen met een goed gevoel naar huis laten gaan. Dit geldt ook voor zijn presentaties, die hij op maat maakt en waarin Gert vertelt over samenwerken, winnaarsmentaliteit en kwaliteiten. Benieuwd naar het hele interview met Gert over zijn theater avontuur? Lees het op onze website. #DERANNN

Donderdag 23 november is er een speciale wieleravond in het Hunebedcentrum te Borger. Gert Jakobs wordt deze avond aan de tand gevoeld over zijn loopbaan, het zwarte gat, het huidige wielrennen en meer! Wil je kaartjes winnen? Klik dan op onderstaande button!

Biografie

Gert Jakobs leefde jarenlang voor de topsport. In het begin van zijn sportloopbaan combineerde hij het wielrennen met het schaatsen. In 1982 en 1983 deed hij zowel mee aan de wereldkampioenschappen schaatsen als wielrennen. Op zijn 21e, in 1985, koos Gert Jakobs definitief voor het wielrennen. Gert Jakobs was een super knecht. Hij trok jaren lang de sprint aan voor Jean-Paul van Poppel en loodste Erik Breukink in 1990 naar een derde plaats in de Tour de France. Gert cijferde zichzelf volledig weg voor de kopmannen en reed altijd in dienst van de ploeg. Hij was geliefd bij de ploegleiders omdat hij zich altijd aan zijn taken en verantwoordelijkheden hield. Vijf keer startte Gert Jakobs in de Tour de France, vier keer reed hij deze ook uit. In 1993 fietste Gert Jakobs bij Festina. Hij had een mondelinge overeenkomst voor 1994, maar een wisseling van het management zorgde ervoor dat Gert op het laatste moment zonder ploeg kwam te zitten. Noodgedwongen moest hij zijn carrière voortijdig beëindigen. Hij kwam in ‘het zwarte gat’ en had moeite om een maatschappelijke carrière op te bouwen. Na enkele jaren lukte het hem toch om op geheel eigen wijze uit het dal te komen. Jarenlang is hij zeer succesvol geweest als account- en salesmanager in het bedrijfsleven bij onder andere Euroclima. Daarnaast zit Gert vaak aan tafel bij programma’s als Tour du Jour en Tour de L1mbourg.

Sprekers in dit artikel