Heftigste leermoment van Margriet de Schutter

In onze rubriek 3 vragen aan… is het nu de beurt aan Margriet de Schutter!

SportsSpeakers stelt de drie bekende vragen dit maal aan Margriet de Schutter.

Margriet de Schutter is voormalig shorttrackster. Ze maakte de award winnende documentaire Diepgaan voor Vancouver en is auteur van het boek ‘Stoppen & Doorgaan’. SportsSpeakers stelde drie vragen aan Margriet, die zij in alle eerlijkheid antwoordde.

Wat is jouw grootste motivatie en waarom?

Op sprekersgebied is mijn grootste motivatie om mensen te prikkelen in veranderprocessen. Maar ook om alle negativiteiten die ze hierbij ervaren om te buigen in informatie waar ze weer mee verder kunnen. Dit met als ultieme doel: het beste uit jezelf en de organisatie te halen en je enthousiasme te behouden. Zelfs als het even anders loopt dan je had gehoopt of verwacht.

Wat is je mooiste leermoment uit je sportcarrière?

Mijn mooiste en heftigste leermoment uit mijn sportcarrière was het moment van ‘ermee stoppen’. Ik vond het doodeng om deze beslissing te nemen en ik moest op zoek naar mezelf wie ik was als ik niet meer het meisje was dat shorttrack schaatste.

Hier heb ik zo ontzettend veel van geleerd en dit proces is uiteindelijk het begin geweest van het maken van de Award winnende documentaire ‘Diepgaan voor Vancouver‘, het schrijven van het boek ‘Stoppen & Doorgaan‘, het oprichten van Extopsporter.nl en de lezingen die ik geef. Kortom, van mijn grootste angst destijds (om afstand te nemen van mijn vertrouwde wereldje) heb ik nu juist mijn werk kunnen maken.

Omschrijf jezelf als motivational speaker in drie woorden:

Puur, kwetsbaar en stralend!

Sprekers in dit artikel