Expeditie met… Gregory

Tijdens onze ‘Expeditie met…’ rubriek spreken wij onze sprekers over hun ervaring tijdens Expeditie Robinson of een expeditie die zij tijdens hun persoonlijke leven hebben meegemaakt. Deze week hebben wij voor onze ‘Expeditie’ rubriek, Gregory Sedoc, oud finalist van Expeditie Robinson 2018 gesproken. De voormalig Olympisch atleet hoefde niet te twijfelen toen hij werd gebeld om mee te doen.

Het was voor Gregory altijd al een droom om mee te doen aan Expeditie Robinson. “Als kind was ik al fan van het programma, dus ik heb echt gelijk ja gezegd”. Gregory wilde natuurlijk wel voorbereid de expeditie beginnen. Daarom heeft hij een speciale training gedaan om wat trucjes te leren zodat hij zich wel een beetje kon redden op het eiland. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: vuur maken en kokosnoten open maken.

 Wat vond je het zwaarst aan de expeditie?

“Als kijker zie je natuurlijk alleen de momenten waarop er iets leuks gebeurd. Maar de dagen zijn ontzettend lang en je gaat je enorm vervelen, dat was denk ik wel het aller zwaarste. Daarnaast vond ik de eilandraad ook erg vervelend. Je moet mensen eruit gaan stemmen die je gewoon mag en er worden complotten gesmeed achter mensen hun rug om. De combinatie is denk ik nog het ergste. Omdat je je verveelt, lig je uren lang alleen maar te denken wie je er het beste uit kan stemmen en met wie moet ik praten en met wie misschien beter niet.”

Als voormalig atleet heeft Gregory natuurlijk een echte topsport mentaliteit. Dit heeft hem wel echt geholpen tijdens de expeditie. ”Als ik ergens aan mee doe, wil ik altijd winnen”. Als je fysiek erg fit bent, heeft dit natuurlijk ook positieve invloed op je prestaties, maar het mentale gedeelte heeft er bij Gregory wel voor gezorgd dat hij er zo lang is in gebleven. Ook vertelde hij dat hij na de samensmelting nooit de proeven op 100 procent heeft gedaan, omdat hij niet naar winnaars eiland wilde. “Zo miste ik niet wat er gebeurde en gezegd werd op het basiskamp. Pas in de laatste rondes heb ik proeven gewonnen. Zo was ik dus wel als eerste verzekerd van een plek in de finale”.

Heb je na je deelname bepaalde nieuwe inzichten gekregen?

“Ik denk dat ik door Expeditie Robinson wel ben gaan inzien wat ik echt leuk vind. Het doen van presentaties bijvoorbeeld. Daarom ben ik ook exclusief spreker geworden bij SportsSpeakers.
Wat ik nu ook heel erg merk in de coronatijd, is dat heel veel mensen zich erg hebben verveeld, omdat ze natuurlijk niet zo veel meer mochten. Doordat ik met Expeditie Robinson heb meegedaan, zie ik wel dat ik het de afgelopen maanden niet echt moeilijk heb gehad op dit gebied.”

 Heb je nog tips voor nieuwe kandidaten?

“Genieten! Echt waar. Je zit daar op de meest prachtige eilanden in de wereld. Mensen zijn vaak te veel met het spel bezig, waardoor ze echt vergeten om van de expeditie te genieten. Geniet van het slapen in het zand en van het geluid van de  zee. Want als je er eenmaal uit ligt, hoor je de zee niet meer en dat is wel ineens heel erg gek en jammer.”