Een spreker uit de voetbalwereld

Een spreker uit de voetbalwereld

Profvoetballer(s) maken tijdens hun loopbaan kennis met meerdere leiderschapsstijlen en motivatietechnieken. Ze komen voor hun club of nationaal elftal vaak in het buitenland en maken hierdoor kennis met verschillende culturen en vormen van communicatie.

Omgaan met druk en verwachtingen

Topsporters moeten van jongs af aan leren omgaan met veel druk. Als voetballer moet je gedurende de volledige loopbaan blijven presteren en aan hoge verwachtingen voldoen. Zo krijg je als aanvaller, denk maar aan Bryan Roy, meteen te maken met openlijke druk en kritiek als je enkele wedstrijden niet scoort.

Leiderschap

Een voormalig profvoetballer kwam in zijn carrière zonder twijfel in contact met leiderschap. Of hij zelf een leider was in de kleedkamer of een leider volgde, meerdere leiderschapsstijlen passeerden de revue.

Coachings– en motivatietechnieken

In bijna alle gevallen werkt een voetballer gedurende zijn loopbaan samen met verscheidene trainers. Ze komen vaak in contact met verschillende manieren van coaching en tal van motivatietechnieken. Vele voetballers maken na hun carrière als actief voetballer de overstap naar het trainerschap, waarbij ze aan de slag gaan als coach bij topploegen. Denk maar aan een Willem van Hanegem, Wim Jonk en André Ooijer.

Teamwork

Passes die de elf spelers aan elkaar geven op het voetbalveld kan je vergelijken met de lijnen die verschillende afdelingen in een organogram met elkaar verbinden. Hoe omvangrijk je bedrijf mag zijn, iedere pass of lijn is belangrijk om uiteindelijk voor het doel te komen en te scoren, m.a.w. om je bedrijfsdoelstellingen te behalen. Allesbepalend is teamwork en laat voetbal nu net een ploegsport zijn waarbij teamwork een bepalende factor is.

Geïnteresseerd in een SportsSpeaker uit de voetbalwereld zoals Jan van HalstHans van Breukelen, René van der Gijp, Wim KieftJean-Marie PfaffJohn Heitinga of Royston Drenthe? Neem dan zeker contact met ons op voor de mogelijkheden!

Sprekers in dit artikel