Een onvergetelijk event organiseren, hoe doe je dat?

Een overgetelijk event organiseren, hoe doe je dat?

Jaarlijks zijn er in Nederland talloze events. Grote kans dat een bezoeker van jouw event, nog veel meer evenementen op de planning heeft staan. Hoe zorg je er dan voor dat jouw event opvalt, en indruk maakt? In deze blog geven we je tips zodat bezoekers jouw event niet vergeten!

1.  Verstrek voldoende informatie

Het programma van het event is vaak gemakkelijk te vinden, maar het verstrekken van meer informatie over het event kan een onderscheidende factor zijn. Denk hierbij niet alleen aan de programmatijden maar ook aan hoe bezoekers je event kunnen bereiken, welke kosten eraan verbonden zijn, of er hotels in de buurt zitten en of er bijvoorbeeld wegwerkzaamheden zijn waar ze rekening mee moeten houden. Mensen houden van duidelijkheid.

2. Kies voor trending onderwerpen

Zorg dat jouw bezoekers zich verbonden voelen met jouw evenement. Kies daarom voor trending onderwerpen. Denk aan duurzaamheid, vitaliteit en ondernemen.

3. Regel een indrukwekkende locatie

Een eerste indruk maak je maar één keer, dat geldt ook voor jouw event. Als je bezoekers een donker, ouderwets gebouw binnenlopen wordt het lastig om dit beeld later nog bij te stellen. Kies daarom voor een orginele locatie, zoals op het water, in de natuur of in een stadion.

4. Zorg voor een goede catering

Dit klinkt flauw, maar onderschat de impact van een goede catering niet! Liefde gaat immers door de maag en elke bezoeker kan het waarderen als hij gedurende de dag lekker eten voorgeschoteld krijgt. Daarnaast is het tijdens een goede lunch of diner fijn om te netwerken.

5. Trek relevante partners aan

Door je event breder te trekken, door het uitnodigen van bijvoorbeeld partners wordt het een win-win situatie. Het helpt om een betere impact te creëren en het bereik te vergroten. Goed voor het wij-gevoel.

6. Kies voor een dagvoorzitter

Het eerste waar je aan denkt is het regelen van de juiste sprekers. Denk daarnaast ook aan het inzetten van een dagvoorzitter. Een dagvoorzitter zorgt voor meer interactie tussen het publiek en de spreker en houdt controle op het programma. Maar dat niet alleen, een goede dagvoorzitter houdt mensen geboeid door bijvoorbeeld kritische vragen te stellen. Een kunst die Humberto Tan tot in de puntjes beheerst. Of neem voormalig wielrenner Gert Jakobs, die het programma luchtig en geanimeerd houdt door een passen humoristische noot.