Kijkje in het leven van… Bart Nolles

In onze rubriek ‘Kijkje in het leven van’ stellen we een aantal vragen over het leven van een van onze sprekers. Dit keer is dat sportpresenator Bart Nolles. Bart begon op zijn veertiende al bij Radio Rijnmond en is nu uitgegroeid tot een bekende sportpresentator in Nederland. Wij stelden hem een aantal vragen om hem beter te leren kennen.

Hoe ben je in het vak terecht gekomen?

“Ik ben van jongs af aan geboeid geweest door sport en radio. Als jongetje probeerde ik op mijn kamer bijvoorbeeld de Top 40 na te doen, of ging ik verslag doen van een voetbalwedstrijd. Op mijn veertiende mocht ik dankzij mijn vader, die in het verleden communicatieadviseur was bij Feyenoord, een snuffelstage lopen op de sportredactie van Radio Rijnmond in Rotterdam. Zo maakte ik kennis met de sportjournalistiek en leerde ik van goede verslaggevers en presentatoren het vak. Later werd me een weekendbaantje aangeboden; ik mocht op zaterdagmiddag de amateurvoetbaluitslagen verzamelen. Het was 1996, dus dat moest nog telefonisch. Ik belde alle kantines op met de vraag hoeveel het was geworden, wie er hadden gescoord. Verder tikte ik sportberichten en gasten regelen die in de uitzending konden komen. Later, tijdens mijn studie, ben ik bij Radio Rijnmond blijven werken en zo heb ik daar echt mijn eerste stappen mogen zetten als verslaggever en presentator.”

Wat heb jij als presentator en dagvoorzitter te bieden?

“Als presentator bij evenementen heb je aan mij een enthousiaste presentator, goed voorbereid, serieus als het serieus moet en een knipoog waar deze gepast is. Ik merk dat mensen mij nu bij RTL wel meer zien als een serieuze presentator. Maar dat komt misschien ook een beetje door ons gezelschap met Theo Janssen, Simon Zijlemans en Jan Boskamp. Dan moet ik af en toe de serieuze vragen stellen. Maar er is altijd ruimte voor een grapje of een kwinkslag, ook bij presentaties of congressen waar ik aan mee mag werken. Ik krijg vaak terug dat ik strak presenteer en bondig en scherp kan interviewen. Maar het is nooit verboden om te lachen en het moet ook gezellig zijn om naar te kijken en te luisteren, met de feiten scherp op een rij.”

Heb je nog leuke hobby’s?

“Ik voetbal en tennis nog steeds en ben sinds kort begonnen met boksen. Niet vechten, maar lekker hard trainen. Ik woon in een natuurrijke omgeving, dus ik vind het heerlijk om bijvoorbeeld te hardlopen of te mountainbiken. In mijn jeugd heb ik piano gespeeld en nog in een schoolbandje gespeeld. Nu speel ik geen muziek meer, maar ben er wel mee bezig. Op de radio presenteerde ik ook wel eens radioprogramma’s over lichte jazz, crooners, big band. Daar heb ik mezelf in gespecialiseerd en dat is ook echt wel iets waar ik van kan genieten.”

Wat zijn nog jouw toekomstdromen?

“Om te beginnen natuurlijk het levensgeluk te behouden en bij RTL en bij Rijnmond heb ik het momenteel erg naar mijn zin. Ik ben blij met alle kansen die ik krijg. Zoals de Europa League en Tour Du Jour. Binnenkort mag ik ook weer wat gaan doen met het WK Darts. Maar als je echt vraagt naar toekomstdromen, dan zou ik het tof vinden als RTL nog meer met sport zou gaan doen, nog meer sportprogramma’s gaat maken.”

 

Sprekers in dit artikel