Hans van Breukelen: ‘Een individuele benadering naar teamsucces’

‘Het individueel belang gaat altijd boven het teambelang’. Een uitspraak van de succesvolle Belgische volleybalcoach Vital Heynen. Ik zat direct op het puntje van mijn stoel. ‘Wat zegt hij nou’,  is mijn eerste reactie. Het teambelang gaat toch altijd boven het individueel belang? Vital vervolgde met de vraag: ‘Voor wie sport of werk jij het allereerst?’ Mijn antwoord en ook van de andere aanwezigen: ‘Voor mezelf natuurlijk.’

Als we daarbij bedenken dat de huidige generatie zich onderscheidt door uniek te willen zijn, zichzelf verantwoordelijk voelt voor eigen succes en falen, die in levels denkt en het liefst ongebonden en conflictmijdend in het leven staat en alleen iets aanneemt van iemand waar men respect voor heeft, dan wordt de rol van de coach en manager nog uitdagender om van die individuen een winnend team te maken. Passen dan onze gestandaardiseerde manier van trainen en begeleiden daar nog bij? Blijkbaar sluiten deze niet meer bij de talenten in het huidige voetbal maar ook niet meer aan bij de high potentials in het bedrijfsleven.

De focus van coaches in de sportwereld, de showbizz en managers in het bedrijfsleven, zorg, onderwijs en overheid zal steeds meer verschuiven van competentiemanagement naar talentmanagement. Ambitie, eigen regie en ook goed leiderschap zijn hierbij de sleutelwoorden.

Het gaat erom een groeimindset te creëren, die huidige talenten verder kan helpen op hun top te halen. Stemmingsmanagement is daarbij een belangrijke voorwaarde.  Zoals Clarence Seedorf (international en 4x winnaar van de Champions League) eens zei: ‘Ik breng mijzelf in een positieve stemming en dan gaat de rest vanzelf.’

In mijn onlangs gelanceerde boek Topposities!, een individuele benadering naar teamsucces, geven wij coaches/managers inzichten en handvatten om talenten te laten ontwikkelen en om zelf een nog betere coach en manager te worden.

Sprekers in dit artikel