Drie vragen aan… Nicolien Sauerbreij!

Deze week hebben wij in onze ‘Drie vragen aan’ blog Nicolien Sauerbreij gesproken, Olympisch kampioene snowboarden.

Wat was jouw belangrijkste drijfveer tijdens jouw topsportcarrière?

De belangrijkste drijfveer tijdens mijn topsportcarrière was plezier en uitdaging. Door dingen aan te pakken kan je meer succes behalen, als topsporter ben je alleen maar bezig met je te onderscheiden van de concurrentie. Wanneer je plezier hebt in je sport kan je bijvoorbeeld beter omgaan met een blessure die je krijgt of een wedstrijd die je verliest. Mijn belangrijkste drijfveer is nog steeds om alles aan te pakken en je op deze manier te onderscheiden.

Hoe ging en ga jij om met tegenslagen zoals bijvoorbeeld het coronavirus?

Het is lastig om met een tegenslag zoals bijvoorbeeld het coronavirus om te gaan, het is iets wat je niet ziet aankomen en je kan het een beetje vergelijken met een blessure. Ik breng het dan altijd terug naar iets heel kleins en probeer te beseffen waar je nu staat en wat de volgende stap is. In deze tijd kijk ik naar dingen die ik wel kan doen, zoals bijvoorbeeld een klusje in huis. Ik probeer ook het positieve ervan in te zien, het contact met mijn vrienden wordt nu veel intenser en het sociale vlak wordt nu veel meer versterkt.

Wat is het mooiste moment uit jouw topsportcarrière?

Je zou zeggen dat het vanzelfsprekend is dat het mooiste moment uit mijn carrière de gouden medaille in Vancouver was in 2010. Het was zo een onwerkelijke dag die ik als een droom beleefde, met zo een slecht weer leefde ik die Spelen echt op de automatische piloot. Naast Vancouver was mijn plaatsing voor de Olympische Spelen in Salt Lake City in 2002 ook heel bijzonder, ik als Nederlandse snowboarder had mij geplaatst voor de Spelen. Qua vertrouwen in mezelf was dat misschien wel het grootste succesmoment, dat ik als Nederlandse kon meedraaien in de wereldtop. Die sleutel is misschien wel veel belangrijker geweest dan Vancouver.

Meer informatie over Nicolien Sauerbreij als spreker? Neem contact op met SportsSpeakers.