Drie vragen aan… Maurits Hendriks!

Deze week hebben wij in onze ‘Drie vragen aan’ blog Maurits Hendriks gesproken, Technisch directeur NOS*NSF

Hoe motiveer je een sporter om door te blijven gaan?

Ik denk dat dit niet zo makkelijk is, het belangrijkste blijft dat je voor jezelf nadenkt waar werk je nou naartoe en wat is je doel. Je doel lijkt even helemaal weg te vallen, maar het belang van het hebben van een doel en iets om naar toe te werken is hetzelfde gebleven. Het is heel moeilijk om dat te bevatten, wat je denkt dat is toch niet meer belangrijk en het gaat toch alleen om gezondheid. Het moet juist blijven gaan om waar je naartoe werkt. Perspectief houden is in deze wel heel belangrijk en mensen meenemen en na te laten denken van wat is nou het doel.

Hoe ga je met een team om met een tegenslag zoals het coronavirus?

Wat je nu merkt is dat het juist zo belangrijk is om contact te houden met elkaar en er voor elkaar te zijn. Het komt heel nadrukkelijk naar boven als je nu ziet hoe de video calls nu gebruikt worden en dat dat een manier is waarop mensen in contact blijven met elkaar. Er is een enorme behoefte om elkaar te zien en te horen en om er samen over te praten. Het feit dat je er niet alleen voor staat, dat je mensen laat merken dat we dit als een team gaan oplossen is wel echt de essentie.

Wat is het mooiste moment uit jouw coach carrière?

Wat mij nu meteen te binnen schiet is Madrid 2004, ik was toen bondscoach van het Spaanse hockeyteam en wij waren op het Olympisch kwalificatietoernooi. In die week is de terreuraanslag in Madrid geweest met heel veel slachtoffers, dan ben je ook van het één op het andere moment met de vraag bezig; moeten we hier wel mee door gaan. We zijn met het team de stad in gegaan. De stad was compleet aangeslagen, maar we hebben het samen beleefd door het op ons in te laten werken.

Binnen het team was er de enorme behoefte om dat te delen met elkaar, er heerste een grote angst binnen het team waar juist de sport iedereen met elkaar verbond.

Meer informatie over Maurits Hendriks als spreker? Neem contact op met SportsSpeakers.