Drie vragen aan… Laura Dijkema!

Deze week hebben wij in onze ‘Drie vragen aan’ blog volleybalinternational Laura Dijkema gesproken.

Wat is het mooiste leermoment uit jouw topsportcarrière?

Een van m’n mooiste leermomenten was de periode dat ik zonder club kwam te zitten. Ik ging onwijs lekker, was voor de tweede keer op een rij landskampioen in Duitsland geworden, historische 4e plaats op de Spelen in Rio, landskampioen van Italië, best setter op het EK… en toch besloot mijn Italiaanse club op een andere setter aan te trekken en mocht ik uitkijken naar een andere club. Op dat moment besefte ik dat je niets in je leven kan voorspellen en dat topsport echt keihard is. Daar ben ik veel flexibeler van geworden en nog meer “in het moment” gaan leven, een eigenschap die ik de rest van m’n leven mee zal dragen.

Hoe ga je om met een tegenslag als het coronavirus?

We kunnen de situatie niet veranderen, maar we kunnen ons wel heel simpel aan alle richtlijnen houden en met z’n allen hopen dat we goed door deze tijd heenkomen. Toen ik nog in Italië zat en de situatie daar langzamerhand escaleerde, was het wel een onzekere tijd en werd ik er wel onrustig van. Daarom ben ik blij dat ik nu in Nederland in m’n vertrouwde omgeving zit en heb ik ook zin om de situatie een positieve draai te geven en de tijd goed te benutten. Zo kan ik eindelijk alle verhuisdozen uitpakken en heb ik alle tijd om aan m’n onderneming XIV by Laura te werken. Ik vind het heel jammer dat ik m’n vrienden en familie vooral via Facetime kan zien, maar des te meer waarderen we het leven straks weer wanneer alles weer normaal is!

Hoe zien je trainingen er nu uit/ Hoe blijf je nu in goede conditie?

Hier in Nederland kan ik gelukkig naar buiten, toen ik nog in Italië zat was dat uitgesloten. Dus hier kan ik (houdend aan de RIVM-richtlijnen) nog hardlopen, fietsen en buiten wandelen om m’n conditie nog een beetje op peil te houden. Verder doe ik veel core en lichtgewicht oefeningen thuis. Ik heb thuis een springtouw, elastieken, mini bands en een dumbbell, dus daar kan ik circuitjes mee uitzetten. Ik vind het ook leuk om live aan online workouts mee te doen, zodat er iemand nog een beetje tegen je aankletst tussendoor. Helaas kunnen we de situatie niet veranderen, dus dit is ook een mooie tijd om je lichaam even rust te geven en alle kleine pijntjes te laten herstellen.

Meer informatie over Laura Dijkema als spreker? Neem contact op met SportsSpeakers.