Arnold Vanderlyde: de gentlemen

Arnold Vanderlyde: de gentlemen en vechtersbaas

Een vechtersbaas, zo ziet men Arnold Vanderlyde op het eerste gezicht. Natuurlijk, we kennen hem als succesvol bokser en dit zal altijd zijn passie blijven. Echter heeft Arnold inmiddels ook een flinke stempel gedrukt op het bedrijfsleven. Hij staat bekend als gentleman. Bekijk in deze video zijn sportmonoloog.

‘Een heer van fatsoen en beschaving’ zo luidt de definitie van gentleman in het woordenboek; niet de eerste termen waaraan we denken bij de bokssport. Arnold was dan ook geen bokser van de eerste orde. Lange tijd liet hij zijn kunsten zien op het voetbalveld. Het was zijn trainer die hem een duw in de goede richting gaf. “Het was een keuze tussen doen wat ik leuk vond of de top bereiken. Met boksen koos ik voor de topsport.”

Al snel stond het leven van de toen vijftienjarige Arnold volledig in het teken van het boksen. De keiharde topsportmentaliteit hield de gentleman Arnold in zijn greep, met als resultaat medailles op drie Olympische Spelen. Dit is een unieke prestatie voor een Nederlandse bokser. Hoewel hij het topsportleven in 1992 gedag zei, is Arnold nog steeds iedere dag met het boksen bezig. Zijn focus is verplaatst naar het bedrijfsleven.

Naast de topsportbegeleiding die hij geeft via zijn ‘Fighting Fit Academy’ startte Arnold de tak ‘Vanderlyde Sport en Business’. Een gouden combinatie, zo bleek. Door uitgebreid in te gaan op de behoefte van een organisatie of persoon laat Arnold deelnemers tijdens zijn workshops boven zichzelf uit stijgen. Zijn motto: “Verliezen bestaat niet, je wint altijd iets.”

Tijdens zijn workshops is de bokser het schoolvoorbeeld van de gentleman. Op hartelijke en ontwapende wijze trekt hij zijn publiek mee in de activiteiten en bouwt een band met ze op. In de workshop ‘Fighting For Succes’ neemt Arnold je binnen korte tijd mee op de reis door zijn leven. Het onderdeel ‘Fighting’ omvat fysiek, intelligentie, groeistrategie, humor, tolerantie, interesse, normen & waarden en geluk & gezondheid. Het vormde de gentleman Arnold.