Zes redenen waarom het bedrijfsleven topsport is

Kernwaarden vanuit de topsport hebben veel raakvlakken met het bedrijfsleven en andersom.

Je maakt moeilijke keuzes, overwint obstakels en benut alle kansen. Het is een continue ontwikkeling van talent, doorzettingsvermogen en discipline. Daarom geeft SportsSpeakers 6 redenen waarom het bedrijfsleven topsport is!

1. Het vereist een ijzersterke mindset en ambitieniveau

Werknemers, managers en directeuren die succesvol zijn in het bedrijfsleven hebben net zo’n mindset als topsporters. Doorzettingsvermogen, discipline, motivatie, het willen groeien en leren… deze eigenschappen zorgen er voor dat er optimaal wordt gepresteerd! Topsporters hebben allemaal dezelfde ambitie: tijdens het kampioenschap maximaal presteren.

In het bedrijfsleven kennen we ook deze ambitie; je plant constant in wanneer je wat moet uitvoeren om op het juiste moment te pieken en te kunnen doorgroeien in je loopbaan. Je hebt zelf in de hand hoe je presteert en wat het effect van jouw prestaties is. Van lijden naar leiden, jij bepaalt, 100%! – Joseph Oubelkas (Auteur ‘400 brieven van mijn moeder’)

2. Het vraagt een sportieve houding

Winnen of verliezen zijn voor beide werkvelden de orde van de dag. Door de juiste mindset wordt verliezen echter niet gezien als falen, maar als leermoment. Zowel in de sportwereld als in het bedrijfsleven zet iedereen zich maximaal in. Doordat je weet dat je er alles aan hebt kunnen doen om te winnen, stel je je sportief op tegenover verlies. Een sportieve houding komt ook terug in het hele team. De weg van succes bewandel je met elkaar; je moet op elkaar aan kunnen! Jij presteert beter door wij centraal te zetten – Gerard Kemkers (schaatscoach, performance manager en adviseur)

25-02-2006 Turijn, 5000 meter dames DVD 150
XX Olympische Winterspelen, Lingotto Oval ijshal.
Renate Groenewold met coach Gerard Kemkers
Foto en copyright: Leo Vogelzang
3. Het overtreffen van verwachtingen

‘De essentie van topsport is buiten de lijntjes kleuren, dan ben je op weg naar waar anderen nog niet geweest zijn’, vertelt Erben Wennermars tijdens zijn presentaties. Zet je doelen hoog en stop niet totdat je daar bent. Prestaties zijn altijd te verbeteren. Topsporters  en succesvolle werknemers streven ernaar om reeds behaalde successen te overtreffen. Waarom stoppen als je een redelijk doel hebt gehaald? Waarom niet verder gaan? Dat is de mindset.

4. Een combinatie van passie, aandacht en enthousiasme

De wil om succes te beleven, de wil om te presteren en de wil om de beste te zijn zorgt ervoor dat we in het bedrijfsleven en topsport de ultieme doelen halen. De echte toppers blijven zich ontwikkelen en blijven beter worden, gewoon omdat ze gepassioneerd en enthousiast zijn over hun vak.
Wees een betere jij dan gisteren – Celeste Plak (volleybal-international)

5. Motivatie is de ultieme drijfveer

Beide richten hun volledige aandacht op het halen van successen. Wie haalt deze maand de meeste verkoopkansen binnen? Ga ik komend seizoen mijn persoonlijk record verbreken? Je zet alles op alles om het doel te bereiken en ook hier komen weer elementen uit de topsport in terug: doorzettingsvermogen, plannen, discipline, geduld en motivatie. Succes is het resultaat van willen en doen!

“Succes isn’t always about greatness, it’s about consistence” – Gregory Sedoc (atleet en NOS analist)

6. Energie uit ontspanning

Alles draait om de balans tussen inspanning en ontspanning. Na een piekperiode is het voor zowel topsporters als voor het bedrijfsleven belangrijk om momenten van ontspanning in te plannen. Deze geven nieuwe energie, voorkomen stress en maken de kans op een burn-out kleiner.

“Balans is voor mij het sleutelwoord, dit maakt het leven zoveel mooier!” Leontien van Moorsel (viervoudig Olympisch kampioene wielrennen)

Bedrijfsleven = topsport

Als je binnen je bedrijf de resultaten wilt optimaliseren is volledige commitment van de medewerkers en inzicht in de te behalen resultaten nodig. Wanneer een topsporter de beste sportprestaties wilt neerzetten is volledige inzet nodig van zowel de sporter zelf, als de coach, als het team daar omheen. Er valt enorm veel te leren van de topsportwereld en juist daarom is het interessant om SportsSpeakers in te zetten voor het boeken van de perfecte spreker. Ons team staat altijd voor je klaar, dus neem gerust contact met ons op!

Sprekers in dit artikel