400 kilometer langs de nieuwe kustlijn

Aan de kust in Breda: Fietsers rijden tocht van 400 kilometer langs de ‘nieuwe’ kustlijn van Nederland.

Op maandag 22 juni hebben Wilco van Rooijen, Maarten Tjallingi en Thijs Zonneveld meegedaan met de Cycling4Climate uitdaging. Een tocht van bijna 400 km van Breda naar Groningen. De route wordt als we niet uitkijken eind deze eeuw mogelijk onze nieuwe kustlijn. Een flink deel van Nederland ligt onder het zeeniveau. Wanneer de zeespiegel door klimaatverandering te ver door stijgt, komen grote stukken van ons land onder water te liggen.

Wilco van Rooijen: “Als bergbeklimmer was ik trots dat ik hiervoor gevraagd werd. Dit omdat ik me nog steeds inzet ook voor het behoud van Antarctica 2048. De belangrijkste sensor van onze planeet! Het werd een loodzware tocht, we startte om 6.00u vanuit Breda en eindigde rond 21.00u in Groningen. Ik ben erg blij dat ik heb meegedaan aan de Cycling4Climate uitdaging.”

De oproep is om zoveel mogelijk Nederlanders te activeren om zoveel mogelijk de fiets te pakken. Omdat fietsen buiten plezierig, gezond en duurzaam is! Een goede reden om vandaag de fiets te pakken.